Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

2018-as REYN tervek

A 2018-as év is sok-sok izgalmas szakmai programmal vár titeket. Ezeket alább olvashatjátok, itt-ott kéréssel, meglepetéssel. Kérünk benneteket, hogy olvassátok át figyelmesen. Köszönjük!

  • Folytatjuk az ingyenes szakmai tréningeket REYN tagoknak 

Idén is a kora gyerekkorral kapcsolatos témákkal készülünk, de szeretnénk, ha ti is jeleznétek igényeiteket. Kérünk benneteket, hogy április 31-ig az alábbi 3 kérdéses online kérdőívet töltsétek ki, és jelezzétek, milyen témában szeretnétek fejlődni. 

  • Növeljük a tagok számát 100 új REYN taggal

Kérjük, hogy szóljatok kollégáitoknak is, hogy jelentkezzenek tagnak, mert idéntől már csak azok vehetnek részt szakmai programjainkon, akik már legalább 2 hónapja REYN tagok. A tagság ingyenes, és az alábbi linken lehet jelentkezni. (Érdemes magatokat is ellenőrizni, hogy tagok vagytok-e.)

  • Támogatjuk öt roma származású óvodai asszisztens képzését

Idén öt olyan roma származású fiatalt fogunk támogatni, akik szeretnének óvodai dajkának tanulni. Sőt, a munkába állásban is segítünk nekik. Kérjük figyeljetek a szakmai környezetetekben, és ha ilyen fiatalt ismertek, kössetek össze velük. Köszönjük!

  • Szakmai rendezvényeket tartunk szerte az országban

Szeretnénk, ha a REYN céljai minél több szakemberhez eljutnának. Hitvallásunk, hogy a roma és szegény gyerekek szakszerű korai fejlesztése elengedhetetlen feltétele a későbbi sikeres pályafutásuknak, ezért támogatunk minden olyan törekvést, amely ezt a célt szolgálja. 

  • A témában aktív szervezetek bevonása a munkába 

Céljaink eléréséhez aktív együttműködésre van szükségünk olyan szervezetekkel, akik ugyanebben a témában tevékenykednek. Jelenleg az alábbi szervezetekkel vagyunk kapcsolatban, amenyiben ismertek más olyan szervezeteket, akik ebben a témában dolgoznak, kérjük, hogy jelezzétek nekünk.