Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Felhívás! A kisgyermekkori konfliktuskezelés a mediáció eszköztárával pedagógus akkreditált tréning (térítésmentes)

Felhívjuk figyelmeteket legújabb akkreditált REYN képzésünkre, mely nagy örömünkre a Partners Hungary újonnank kifejlesztett tréningje, a "A kisgyermekkori konfliktuskezelés a mediáció eszköztárával" ( 575/99/2017) becenevén Gyerekmediáció

Napjainkban a kisgyerekkori agresszió és konfliktuskezelés nagy kihívást jelent a pedagógusoknak és a mediációs szakma képviselőinek egy-egy eset kapcsán, ez a képzés ehhez kíván egy komplex módszert bemutatni. A Partners Hungary Alapítvány 20 éves mediációs tapasztalattal rendelkező kollégái 3 napos gyermek mediációs képzést fejlesztettek ki, melyet most meghirdetünk az alábbi feltételekkel.

- A továbbképzés időpontja: 2017.11.29.-12.01. - A képzés helyszíne: 1075 Budapest, Károly krt. 3/A - A képzési díj összege: 50.000 Ft, de REYN tagoknak díjmentes! - A képzés többi költségét (szállás, ellátás és útiköltség) a résztvevő állja.

- Jelentkezés az alábbi linken november 15-ig: Jelentkezési lap - Gyermekmediációs képzés - REYN

A jelentkezéseket a lapok beérkezése után egy szakmai bizottság bírálja el a szakmai motiváció alapján!

A felhívás minden olyan REYN tagnak szól, aki munkájában közvetlenül foglalkozik roma kisgyerekkkel (óvódapedagógus, bölcsődei gondozó, védőnő, gyermekorvos, tanító, családgondozó, szociális munkás, stb.). A jelentkezés feltétele: REYN tagság, és a kitöltött online jelentkezési lap. A REYN hálózatba való jelentkezés ingyenes és éves tagdíj sincs. Tagnak jelentkezni a magyar REYN hálózatba az alábbi honlapon keresztül lehet: www.reyn.hu.

A program tartalmának rövid ismertetése A társas kompetencia kialakulása hosszú tanulási folyamat eredménye. Az óvodáskor kitüntetett fontosságú szakasz abból a szempontból. A családon kívül ebben a tanulási folyamatban az óvodának rendkívüli jelentősége van. A társas együttlét maga, valamint az, hogy a gyermek éppen egy tanulási folyamat elején tart, szükségszerűen fogják azt eredményezni, hogy az óvodában gyakoriak a gyermekek közötti konfliktusok, akár az agresszív megnyilvánulások is. A konfliktusok tehát elkerülhetetlenek, azonban az, hogy milyen megoldásmódokat sajátít el a gyermek, már nagyban függ a felnőttek viselkedésétől és reakciómódjától.

A mediáció szemléletében, az érzelmeknek kiemelt szerepük van a konfliktusok megoldásában. A kapcsolódás és a valahová tartozás érzése egyfajta védőfaktor a nehéz társas helyzetekben. Ezért, egy konfliktus során, az egyéni érzések mindig fontosak és érvényesek, amelyeket minősítés nélkül kell tudomásul vennünk; elismerésük a konfliktusok feloldásának első lépései. A strukturált, mediációs folyamat során, a mediátor a konfliktus résztvevőit a saját megoldásaik kidolgozására bátorítja.

A tréning témái:

  • Az érzelmi intelligencia szerepe a hétköznapokban
  • Konstruktív kommunikáció az igények, szükségletek mentén
  • A kisgyerekekkel történő mediáció hatlépcsős módszertana
  • A mediátor kompetenciái
  • A kiscsoportos problémamegoldás módszertana

A képzés trénere Kukity Krisztina 

204-óta a Partners Hungary Alapítvány mediátora, trénere. Ezt megelőzően pedagógusként és mentálhigiénés szakemberként dolgozott. A Partners Hungary Alapítvány akkreditált mediációs képzéseit és pedagógus esetmegbeszélő csoportjait vezeti. Jelenleg a Partners mediációs stratégiai területének vezetője.

Elérhetőség

A képző ügyfélszolgálatának helye: 1072 Budapest, Rákóczi út 22. IV./24. A képző ügyfélszolgálatának elérhetőségei: 06-1-438-5260; partners@partnershungary.hu

Kérdés esetén, kérem keresse a képzés szervezőjét, György Andreát (gyorgya@partnershungary.hu, +3670/9446-196)!