Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Felhívás! Bevezetés a Lépésről lépésre óvodai programba – térítésmentes tréning

Felhívjuk figyelmeteket rég várt akkreditált képzésünkre, melynek címe:  "Bevezetés a Lépésről lépésre óvodai programba". Ez a tréning óvodapedagógusoknak kínálja a méltán népszerű LL módszer elsajátításának lehetőségét. A tréning része a módszer megtekintése a 18. kerületi Pitypang óvodában.

- A továbbképzés időpontja: 2018. január 24-25-26 - A képzés helyszíne: Pitypang Óvoda, 1181, Kondor Béla sétány 12. - A képzést tartja: Knízner Anikó, a Pitypang Óvoda vezetője, okleveles Lépésről Lépésre tréner - A képzési díj összege: 50.000 Ft, de REYN tagoknak díjmentes! - A képzés egyéb költségeit (szállás, ellátás és útiköltség) a résztvevők állják. - Jelentkezés az alábbi linken december 23-ig: LINK

A jelentkezéseket a lapok beérkezése után egy szakmai bizottság bírálja el a szakmai motiváció alapján!

A Lépésről Lépésre módszer lényege, hogy a gyermekek természetesen, önálló tevékenységeiken keresztül, támogató légkörben nevelkednek, így sajátítják el a boldog élethez szükséges gondolkodásmódot és képességeket. Az önállóság, a nyitottság, az együttműködés, a kritikai gondolkodás, a kreativitás és a világ dolgai iránti érdeklődés olyan tulajdonságok, amelyek segítenek megküzdeni a jövő kihívásaival, egyéni és társadalmi szinten egyaránt.

A program jellemzői • Az egyéni fejlődés biztosítása, egyéni szükségleteknek megfelelő követelmények és pedagógiai fejlesztés. • A világ komplexitásának felismerését segítő, felfedezésre építő tanulás, a projektmódszerek használata. • Tanulás és gyerekbarát környezet tevékenység-központokkal. • A szülőkkel való partneri együttműködés. • A pedagógusok folyamatos továbbképzése. • Magas szakmai minőség biztosítása.

Ma Közép- és Kelet Európa valamint Ázsia 29 országában működnek Lépésről lépésre intézmények, melyek aktív tanulás segítségével teszik alkalmassá a gyerekeket arra, hogy egy demokratikus társadalom hasznos és alkotó tagjaivá váljanak. További információkat a módszerről az alábbi linken olvashattok.

Kiknek szól a felhívás? A felhívás minden olyan óvodapedagógus REYN tagnak szól, aki munkájában közvetlenül foglalkozik óvodás korú roma kisgyerekkkel. A jelentkezés feltétele: REYN tagság, és a kitöltött online jelentkezési lap. A REYN hálózatba való jelentkezés ingyenes és éves tagdíj sincs. Tagnak jelentkezni a magyar REYN hálózatba az alábbi honlapon keresztül lehet: www.reyn.hu.

Ismerje meg a programot már napi gyakorlatban használók véleményét:

„A játékosság, a rugalmasság jellemzi a programot. A szülők számára nyitott óvoda vagyunk, betekintést nyerhetnek a mindennapjainkban. Figyelembe veszi a gyermekek már meglévő ismereteit, és erre építünk. Az élményszerzések során gyűjtött tapasztalatok témái lehetnek a projekt terveknek a gyermekek érdeklődésének megfelelően.”

„Miért érdemes ezzel a programmal dolgozni?” „A gyerekekkel és családjaikkal való szoros együttműködés miatt, a pedagógus szabadsága miatt a témák feldolgozásának megválasztásában. Mit ad a program: a  gyerekek önállóságát, látványos fejlődését, kreativitását, a szülők pozitív visszajelzését.”

Elérhetőség

A képző ügyfélszolgálatának helye: 1072 Budapest, Rákóczi út 22IV./24. A képző ügyfélszolgálatának elérhetőségei: 06-1-438-5260; partners@partnershungary.hu

Kérdés esetén, kérem keresse a képzés akkreditációs szervezőjét, György Andreát (gyorgya@partnershungary.hu+3670/9446-196) illetve REYN ügyekben László Zsuzsát (laszlozs@partnershungary.hu+36209271987)