Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Kommunikáció a szülőkkel – workshop – 2018. október 10. Budapest

Szeretettel meghívunk következő REYN képzésünkre, melyet a REYN tagság szavazott meg az év eleji ígényfelmérés alapján, mi pedig boldogan teljesítjük. A "Kommunikáció a szülőkkel" egy szakmai fejlődést elősegítő, új eszközöket kínáló tréning.

A képzés 2018. október 10-én 9.00-16.00 között kerül megrendezésre Budapesten

A képzés tandíját, az ellátást és részleges útiköltségét a REYN (Romani Early Years Network) magyarországi hálózata és a Partners Hungary Alapítvány állja.

A képzés helyszíne: Budapest, Impact Hub  (Budapest, 1053, Ferenciek tere 2.) 

A felhívás minden olyan REYN tagnak szól, aki munkájában közvetlenül foglalkozik roma kisgyerekkkel (óvódapedagógus, bölcsődei gondozó, védőnő, gyermekorvos, tanító, családgondozó, szociális munkás, stb.). A jelentkezés feltétele: REYN tagság, és a kitöltött online jelentkezési lap. A REYN hálózatba való jelentkezés ingyenes és éves tagdíj sincs. Tagnak jelentkezni a magyar REYN hálózatba az alábbi honlapon keresztül lehet: www.reyn.hu.

Az alábbi linken és a weboldalon található online jelentkezési lapot legkésőbb 2018. szeptember 30-ig kell kitölteni. 

A határidő után beküldött jelentkezési lapokat sajnos nem áll módunkban elfogadni. A képzésre a létszám 15 főben maximalizált, a jelentkezéseket a lapok beérkezése után egy szakmai bizottság bírálja el a jelentkezési sorrend és a szakmai motiváció alapján.

 A továbbképzés célja:

Segítséget nyújtson a pedagógusoknak, segítő foglalkozásúaknak ahhoz, hogy a szülőkkel olyan bizalmas és együttműködésen alapuló kapcsolatot tudjanak kialakítani, ami a gyerekek tanulását, fejlődését tudja támogatni az oktatási intézményben és otthon is. A képzés olyan azonnal alkalmazható gyakorlati eszközöket kínál, amik segítik a jó kapcsolat megteremtését, fenntartását és a konfliktusok kezelését úgy, hogy az a kapcsolat építését, javítását tudja szolgálni.

A továbbképzés tartalma: A szülők és a pedagógusok közötti kommunikáció sajátosságai. Miért nem hoznak eredményt, elégedettséget a hagyományos formák? A saját gyakorlat elemzése. Hogyan tudom elkezdeni másképp? Rendhagyó formák és eszközök. A partnerség eszközei: a kör varázsa és az elvárásfa ereje. Kreatív eszközök: szülői foglalkozások a szülők jobb megismerésére, az együttműködés erősítésére – az ír Home School Community Liaison program adaptációja. A család megismerésének kreatív eszköze: a kabalaállatka. Mit kezdjünk a konfliktusokkal? A konfliktus megoldásának kulcsa: a szükséglet alapú kommunikáció. A kapcsolatok helyreállításának eszköze: a resztoratív gyakorlatok. A szülők bevonásának lehetőségei és eszközei az iskolai konfliktusok megoldásába.

A képzés módszerei: A tréning a résztvevők aktív közreműködésére épül. A résztvevői elvárások feltérképezése után, a rövid tréneri magyarázatokat helyzetgyakorlatok követik. Az egyes helyzetekben, szimulált esetgyakorlatokban a pedagógusok kiscsoportos (3-4 fő) és páros munkát is végeznek, hogy gyakorolják a tanultakat, kipróbálják magukat új helyzetekben és egymásnak is adjanak jó ötleteket.

A képzés trénere Deák Éva