Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

OSF pályázat


Felhívjuk a figyelmeteket a A Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) Civil szervezetek kezdeményezései és szülői aktivizmus az oktatásban 2020 pályázati felhívására. 

Az idei felhívás figyelembe veszi a koronavírus-járvány jelentős hatását a gyerekek – kivált a hátrányos helyzetű vagy egyéb oktatási szükséglettel rendelkező iskolás vagy óvodás korú gyerekek – tanulására. Az iskolák bezárása sok esetben fokozza a tudásbeli és társadalm 
leszakadás kockázatát és növeli a szakadékot a hátrányos helyzetű gyerekek és társaik között amint az érintett gyerekek sokszor az online tanuláshoz és más támogatási formákhoz való hozzáférés nehézségeivel szembesülnek. A jelen felhívás az ezeket az oktatási kihívásokat és hatásaikat megcélzó, alulról szerveződő közösségi kezdeményezéseket kívánja támogatni, különös tekintettel a közösséget teremtő, a szülőket is bevonó kezdeményezésekre. Az idei felhívás részét képezi a szervezetek fejlesztésének és együttműködésének finanszírozása is.

Pályázatot adhat be civil szervezet vagy nem formális csoport, maximum 12 hónapra, legfeljebb 20,000 USD (USA dollár) támogatásra, legkorábban 2020. szeptemberében induló elszámolható költségekkel. A finanszírozás részét képezi a programtevékenységek, illetve a szervezetek fejlesztésének támogatása, mely nem haladhatja meg a teljes támogatás 30%-át. Szervezetenként vagy nem formális csoportonként egy pályázat adható be.

Annak akinek szuksege van angol forditasra onkentesek segitenek a palyazat elkesziteseben.

Az eredeti angol nyelvű felhívást itt találjátok: https://www.nonprofit.hu/palyazatok/Grassroots-and-Parent-Activism-in-Education

Magyarul pedig itt tudjátok letölteni: