Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Persona Doll módszer: gyermek előítélet- és konfliktuskezelés a gyakorlatban. 2020. január 30.

Felhívjuk figyelmeteket legújabb térítésmentes REYN képzésünkre, melynek fókusza a konfliktus és előítélet kezelés az óvodában a Persona Doll módszerrel. A workshop tartalmát alább görgetve találjátok meg.

A workshop 2020. január 30-án 9.00-16.00 között kerül megrendezésre Budapesten.

A képzés helyszíne: Budapest, Kőleves Étterem különterme, Kazinczy u. 41.

A képzés tandíját, az ellátás és részleges útiköltségét a REYN (Romani Early Years Network) magyarországi hálózata és a Partners Hungary Alapítvány állja.

A jelentkezéshez az alábbi linken és a weboldalon található online jelentkezési lapot kell legkésőbb 2020. január 22-ig kitölteni.

A felhívás minden olyan REYN tagnak szól, aki munkájában közvetlenül foglalkozik roma kisgyerekkkel (óvódapedagógus, bölcsődei gondozó, védőnő, gyermekorvos, tanító, családgondozó, szociális munkás, stb.). Erre a tréningre a témája miatt kiemelten várjuk az óvodapedagógusokat. A jelentkezés feltétele: REYN tagság, és a kitöltött online jelentkezési lap. A REYN hálózatba való jelentkezés ingyenes és éves tagdíj sincs. Tagnak jelentkezni a magyar REYN hálózatba az alábbi honlapon keresztül lehet: www.reyn.hu.

A határidő után beküldött jelentkezési lapokat sajnos nem áll módunkban elfogadni. A képzésre a létszám 15 főben maximalizált, a jelentkezéseket a lapok beérkezése után egy szakmai bizottság bírálja el a jelentkezési sorrend és a szakmai motiváció alapján.

A továbbképzésen a résztvevők:

  • Megismerik a Persona Doll módszert, melynek segítségével hatékonyan, félelem nélkül és játékosan dolgozható fel a sztereotípia és az esélyegyenlőség témája, és hatékony eszköz a felmerülő konfliktusok kezelésére.
  • Megismerik saját előítéleteiket, és eszközöket kapnak ahhoz, hogy dolgozzanak azok csökkentésén.
  • Átélik és értelmezik a kisebbség–többség működési dinamikáját, és mindezeket bele tudják építeni a mindennapi tevékenységeikbe.
  • Olyan eszközöket és stratégiákat ismernek meg, amelyek segítik a kommunikációs és együttműködést gátló akadályok lebontását.

 A Persona Doll módszer A módszer kifejezetten a kora gyerekkorral foglalkozó szakembereknek szól. A Nagy Britanniában született és világszerte nagy sikerrel alkalmazott módszer segítségével hatékonyan, félelem nélkül és játékosan dolgozható fel a sztereotípia és az esélyegyenlőség témája, és innovatív eszköz a gyermekek között felmerülő – nemcsak az előítélet okozta - konfliktusok kezelésére is. A módszer középpontjában egy életszerű baba áll, melyet személyiségjegyekkel ruháznak fel: családi háttér, tulajdonságok, kedvenc tárgyak stb. A baba időközönként „meglátogatja” a gyerekeket, és segítségével a pedagógusok olyan kényes kérdésekről is tudnak beszélgetni, melyeket korábban esetleg vonakodtak felvetni. A módszer segítségével a gyerekek képesek lesznek a csúfolódást és a kirekesztést átváltoztatni a tisztelet és a törődés irányába.

Tréner: László Zsuzsa (hivatalos Persona Doll tréner a Londoni PDC ajánlásával)

Image may contain: 3 people