Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

REYN Akadémia 2. – Karner Judittal

Szeretettel meghívunk a következő REYN Akadémia előadásunkra, Karner Judit: "Különleges gyermekek az óvodában" című előadására.

Mit nevezünk sajátos nevelési igénynek valójában? Milyen korai nehézségek lehetnek okai, a SNI kialakulásának? Ki SNI, és ki nem az? Kiknek való a szegregált, és kiknek az integrált nevelés? Hogyan ismerjem fel a problémát? Hogyan (ne) essek pánikba? Kihez érdemes fordulni?Ötletek a túléléshez, az óvodai munkában és segítség a családokkal történő kommunikációban. Ezekhez a kérdésekhez kívánunk most segítséget nyújtani.

Előadónk Karner Judit gyógypedagógus, aki egy óvodai intézményegység vezetője egy gyógypedagógiai intézményben. Judit évekig dolgozott ambuláns korai fejlesztésben és gyógypedagógiai óvodai nevelésben is. Kedvenc területe a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekekkel kapcsolatos gyógypedagógiai munka, ebben a témában aktívan dolgozik felnőttképzésben is.

Szeretettel várunk minden érdeklődő óvodai és iskolai pedagógust, iskolapszichológust, fejlesztőpedagógust, védőnőt, óvodai-iskola szociális munkást, tanodás munkatársakat, és mindenkit, aki gyerekekkel foglalkozik.

Az interaktív előadáson való részvétel ingyenes, de REYN tagsághoz kötött.
Nem vagy még REYN tag? Jelentkezz itt! https://reyn.hu/tagsag/

Az előadásra az alábbi linken lehet jelentkezni 2020. október 12-ig: https://forms.gle/A4uyjT2Qnabcg9Tx6

A regisztrációval rendelkező REYN tagok egy ZOOM link segítségével tudnak majd az előadásra bekapcsolódni.

Mi az a REYN Akadémia? Az interaktív, online előadássorozattal szeretnénk elősegíteni, hogy a roma / szegény gyerekekkel foglalkozó szakemberek szakmai fejlődését az online térben. Változatos - a tagok által megszavazott - témákban, összesen 10 alkalommal hívunk meg olyan, a szakmájukban elismert előadókat, akik tudásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a roma / szegény gyerekek minőségi oktatást kapjanak.

A REYN – Romani Early Years Network – nemzetközi szakmai hálózat, amely olyan szakembereket tömörít, akik közvetlenül roma kisgyerekekkel foglalkoznak, illetve munkájuk fókuszában roma gyerekek állnak. A közvetlen célcsoport a 0-3 év közötti gyerekekkel foglalkozó szakértők, de természetesen a nagyobb gyerekekkel (3-8 év), illetve várandós anyákkal foglalkozó kollégák is beletartoznak a hálózatba. Kiemelten szeretne a REYN arra figyelni, hogy minél több roma tagja legyen a hálózatnak. A REYN végső célja, hogy mind a roma gyerekek, mind a velük foglalkozó szakemberek minőségi szakmai ellátást, képzést kapjanak.

A rendezvény a REYN finanszírozásában valósul meg, amely a Partners Hungary Alapítvány szárnyai alatt működő hálózat.