Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

REYN Akadémia 2022/4

Szeretettel meghívunk a következő REYN Akadémia előadásra: Szigethi Zsófia: Autizmus spektrum zavar és hiperaktivitás figyelemzavar - hogyan vegyük észre a jeleit, hova forduljunk segítségért? 

Autizmus spektrum zavar és hiperaktivitás figyelemzavar - két nehézség, ami nagyon sok gyereket érint, mégsem tudunk róla eleget. Hogy lehet észrevenni, mik a jelei? Mik okozzák a tüneteket? Ha gyanú ébred bennünk vagy a szülőkben, hova fordulhatunk segítségért? A diagnózis előtt és után hogy tudunk segíteni, milyen támogatást igényelnek ezek a gyerekek? Ezekről, és minden más, a témával kapcsolatban felmerülő kérdésről beszélgetünk október 6-án Szigethi Zsófiával, aki gyógypedagógus, szakterülete az autizmus spektrum zavar és az ADHD.

AZ ELŐADÁST TARTJA:
Szigethi Zsófia, gyógypedagógus
"Az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziumban, a Zuglói Benedek Elek EGYMI-ben, illetve magánrendelőkben dolgozom. Egyéni, kiscsoportos fejlesztéseket, szülőkonzultációkat, pedagóguskonzultációkat tartok. Az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója vagyok. Előadásokat, képzéseket, tréningeket tartok pedagógusoknak, pszichológusoknak. "

Szeretettel várunk minden érdeklődő óvodai és iskolai pedagógust, iskolapszichológust, fejlesztőpedagógust, védőnőt, óvodai-iskola szociális munkást, tanodás munkatársakat, és mindenkit, aki gyerekekkel foglalkozik.

Az interaktív előadáson való részvétel ingyenes, de REYN tagsághoz kötött. Nem vagy még REYN tag? Jelentkezz itt! https://reyn.hu/tagsag/

Ezt követően pedig (vagy ha már REYN tag vagy), jelentkezz az előadásra az alábbi űrlapon október 3-ig!

A regisztrációval rendelkező REYN tagok egy ZOOM link segítségével tudnak majd az előadásra bekapcsolódni.

Mi az a REYN Akadémia? Az interaktív, online előadássorozattal szeretnénk elősegíteni, hogy a roma / szegény gyerekekkel foglalkozó szakemberek szakmai fejlődését az online térben. Változatos - a tagok által megszavazott - témákban, összesen 10 alkalommal hívunk meg olyan, a szakmájukban elismert előadókat, akik tudásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a roma / szegény gyerekek minőségi oktatást kapjanak.

A REYN – Romani Early Years Network – nemzetközi szakmai hálózat, amely olyan szakembereket tömörít, akik közvetlenül roma kisgyerekekkel foglalkoznak, illetve munkájuk fókuszában roma gyerekek állnak. A közvetlen célcsoport a 0-3 év közötti gyerekekkel foglalkozó szakértők, de természetesen a nagyobb gyerekekkel (3-8 év), illetve várandós anyákkal foglalkozó kollégák is beletartoznak a hálózatba. Kiemelten szeretne a REYN arra figyelni, hogy minél több roma tagja legyen a hálózatnak. A REYN végső célja, hogy mind a roma gyerekek, mind a velük foglalkozó szakemberek minőségi szakmai ellátást, képzést kapjanak.

A rendezvény az Open Society Foundation finanszírozásában valósul meg.