Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

REYN Akadémia 2022 / 5

Szeretettel meghívunk a következő REYN Akadémia előadásra: F. Lassú Zsuzsa: Testi-lelki biztonság és abúzus megelőzés kisiskolás korban

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „REYN AKADÉMIA 2022 ONLINE ELŐDÁS-SOROZAT ROMA GYEREKEKKEL FOGLALKOZÓ SZAKEMBEREKNEK Testi-lelki biztonság és abúzus megelÅ‘zés kisiskolás korban 2022.10.26. 13.00-14.30 F. Lassú Zsuzsa szexuálpszichológus PARTNERSHUNGARY szervezéseben”

Gyermekeink biztonsága, testi és lelki jólléte valószínűleg minden felnőtt számára elfogadott és támogatandó cél. Minden józan felnőtt egyetért abban is, hogy az egyik (ha nem a) legrosszabb, ami egy gyerekkel történhet, ha szexuális abúzus elszenvedője lesz. Egyetérthetünk tehát abban, hogy a felnőtteknek mindent meg kell tenniük azért, hogy megelőzzék a gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléseket, és csökkentsék annak esélyét, hogy egy fiatal nemiségéhez (neméhez, nemi önkifejezéséhez, testéhez) kapcsolódóan megalázott, kihasznált, kirekesztett vagy bántalmazott helyzetbe kerüljön. Az előadásban a témához kapcsolódóan ezeket járjuk körül: Melyek a szexuális bántalmazás formái, jelei, hatásai és hogyan előzhetjük meg ezek bekövetkezését? Melyek a pedagógusok lehetőségei a nemi nevelésre és mi a felelőssége a szexuális abúzus megelőzésében és ha szükséges, a jelzésében? Milyen nehézséget jelent mindez a hátrányos helyzetű családok gyermekei esetén?

ELŐADÓNK:
Dr. F. Lassú Zsuzsa szexuálpszichológus, elsősorban szexuálisa abúzus túlélők támogatásával foglalkozik a BudaMentál Pszichológiai Tanácsadóban. Emellett szexuális nevelést és fejlődéslélektant oktat az ELTE-n, és tréningeket tart a családi mentális sérülékenység témakörében pszichológusoknak, pedagógusoknak, segítő szakembereknek.

Szeretettel várunk minden érdeklődő óvodai és iskolai pedagógust, iskolapszichológust, fejlesztőpedagógust, védőnőt, óvodai-iskola szociális munkást, tanodás munkatársakat, és mindenkit, aki gyerekekkel foglalkozik.

Az interaktív előadáson való részvétel ingyenes, de REYN tagsághoz kötött. Nem vagy még REYN tag? Jelentkezz itt! https://reyn.hu/tagsag/

Ezt követően pedig (vagy ha már REYN tag vagy) jelentkezz az alábbi linken október 23-ig: https://forms.gle/EjSugcjqGL74M2kP7

A regisztrációval rendelkező REYN tagok egy ZOOM link segítségével tudnak majd az előadásra bekapcsolódni.

Mi az a REYN Akadémia? Az interaktív, online előadássorozattal szeretnénk elősegíteni, hogy a roma / szegény gyerekekkel foglalkozó szakemberek szakmai fejlődését az online térben. Változatos - a tagok által megszavazott - témákban, összesen 10 alkalommal hívunk meg olyan, a szakmájukban elismert előadókat, akik tudásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a roma / szegény gyerekek minőségi oktatást kapjanak.

A REYN – Romani Early Years Network – nemzetközi szakmai hálózat, amely olyan szakembereket tömörít, akik közvetlenül roma kisgyerekekkel foglalkoznak, illetve munkájuk fókuszában roma gyerekek állnak. A közvetlen célcsoport a 0-3 év közötti gyerekekkel foglalkozó szakértők, de természetesen a nagyobb gyerekekkel (3-8 év), illetve várandós anyákkal foglalkozó kollégák is beletartoznak a hálózatba. Kiemelten szeretne a REYN arra figyelni, hogy minél több roma tagja legyen a hálózatnak. A REYN végső célja, hogy mind a roma gyerekek, mind a velük foglalkozó szakemberek minőségi szakmai ellátást, képzést kapjanak.

A rendezvény az Open Society Foundation finanszírozásában valósul meg.