Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Reyn Akadémia 4. – Tari Annamáriával

Interaktív, ONLINE előadássorozat hátrányos helyzetű / roma gyerekekkel foglalkozó szakemberek részére.Az életünket – még a hétköznapokban is - át meg átszövik szorongásos tartalmú élmények és események, nincs olyan ember, aki ne élte volna már át ezt az érzést valamilyen formában. A stressz állapotban külső vagy belső tényezők a felelősek a szorongás megjelenéséért. A mostani járványhelyzetben a legnehezebb, hogy váratlan, ijesztő méreteket öltő szituációt kell megélnie mindenkinek. Nincs lehetőség „tanulási szakaszra”, helyzet lett, amit meg kell tudni oldani.Noha a stressz mindaddig hasznos, amíg úgy érezzük, hogy feladataink vannak, amelyeket meg tudunk oldani, és a jó kihívásokkal való megbirkózás emberi és pszichés fejlődésünk alapja, a mentális és érzelmi apparátus a kritikus helyzetekben folyamatos kezelést igényel.

Ezekben a hetekben alapvető érzéssé válhat, hogy tartósan nem tudunk megoldani egy feladatot, vagy kezelni egy helyzetet. A járvány kapcsán mindennapossá válhat, hogy folyamatos érzelmi nyomás alatt kell túlmunkában teljesíteni, amit tovább nehezíthet ha a helyzet objektív értékeléséhez képest is túl sokat várunk el saját magunktól.

Előadásunk REYN tagok számára ingyenes.Nem vagy még REYN tag? Csatlakozz ingyen az ingyenes programokért, ha kora gyerekkori szakemberek vagy, aki roma gyerekekkel is foglalkozik! Várunk, ha kisgyermeknevelő, védőnő, óvónő, pedagógus, gyermekorvos, óvodai-iskolai szociális segítő, pszichológus, tanodás, gyermekotthonban nevelő vagy, illetve bármilyen hasonló területen dolgozol.

Itt tudsz belépni tagjaink közé: https://reyn.hu/tagsag/Ezt követően pedig (vagy ha már REYN tag vagy), jelentkezz az előadásra az alábbi űrlapon december 5-ig!

Előadásunk REYN tagok számára ingyenes.
https://forms.gle/tskMPAvr4NavPBAc8

A regisztrációval rendelkező REYN tagok egy ZOOM link segítségével tudnak majd az előadásra bekapcsolódni.