Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

REYN Akadémia 1. – Kádár Annamáriával


Szeretettel meghívunk az első REYN Akadémia előadásunkra, Kádár Annamária: Érzelmi intelligencia fejlesztése óvodáskorú gyermekeknél" című előadására. A témát az év eleji ígényfelmérés során szavaztátok meg, mi pedig boldogan hozzuk hírét, hogy sikerült Kádár Annamáriát felkérni erre az előadásra.

Miről fogtok hallani? Az önbecsülés és a küzdőképesség fejlesztése a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekeknél különösen fontos. Ahhoz, hogy ebben a szakember, óvodapedagógus segíteni tudjon ezeknek a gyerekeknek, neki is magabiztosan kell mozogni az érzelmek és kapcsolatok világában, egyszóval fejlett érzelmi intelligenciával kell rendelkeznie. Jó hír, hogy ez fejleszthető – gyermek- és felnőttkorban egyaránt. Ennek vannak célzott gyakorlatai, melyek segítenek szóba állni az érzésekről, természetesebbé teszik azt, hogy egyáltalán foglalkozzunk ezzel a témával.

A téma szakavatott  ismerője Dr. Kádár Annamária pszichológus lesz az első előadónk, aki a marosvásárhelyi Babes-Bolyai Tudományegyetem tanára, a Nyitott Akadémia szellemi műhely kedvelt előadója, és a témában íródott Mesepszichológia című könyv szerzője.

Szeretettel várunk minden érdeklődő óvodai és iskolai pedagógust, iskolapszichológust, fejlesztőpedagógust, védőnőt, óvodai-iskola szociális munkást, tanodás munkatársakat, és mindenkit, aki gyerekekkel foglalkozik.

Az interaktív előadáson való részvétel ingyenes, de REYN tagsághoz kötött.
Nem vagy még REYN tag? Jelentkezz itt! https://reyn.hu/tagsag/

Az előadásra az alábbi linken lehet jelentkezni 2020. október 6-ig: https://forms.gle/VPqWF1Ujs5pb4sZw9

A regisztrációval rendelkező REYN tagok egy ZOOM link segítségével tudnak majd az előadásra bekapcsolódni.

Mi az a REYN Akadémia? Az interaktív, online előadássorozattal szeretnénk elősegíteni, hogy a roma / szegény gyerekekkel foglalkozó szakemberek szakmai fejlődését az online térben. Változatos - a tagok által megszavazott - témákban, összesen 10 alkalommal hívunk meg olyan, a szakmájukban elismert előadókat, akik tudásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a roma / szegény gyerekek minőségi oktatást kapjanak.

A REYN – Romani Early Years Network – nemzetközi szakmai hálózat, amely olyan szakembereket tömörít, akik közvetlenül roma kisgyerekekkel foglalkoznak, illetve munkájuk fókuszában roma gyerekek állnak. A közvetlen célcsoport a 0-3 év közötti gyerekekkel foglalkozó szakértők, de természetesen a nagyobb gyerekekkel (3-8 év), illetve várandós anyákkal foglalkozó kollégák is beletartoznak a hálózatba. Kiemelten szeretne a REYN arra figyelni, hogy minél több roma tagja legyen a hálózatnak. A REYN végső célja, hogy mind a roma gyerekek, mind a velük foglalkozó szakemberek minőségi szakmai ellátást, képzést kapjanak.

A rendezvény a REYN finanszírozásában valósul meg, amely a Partners Hungary Alapítvány szárnyai alatt működő hálózat.