Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

REYN DÍJ – AZ ÉV ROMA SZAKEMBERE A GYERMEKEKÉRT

Először Magyarországon meghirdetjük a “REYN díj - az év roma szakembere a gyermekekért” díjat, amivel azokat a roma szakembereket szeretnénk díjazni, akik szegény/roma/hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak. Célunk ezzel az elismeréssel, hogy hozzájáruljunk a roma szakemberek társadalmi befogadásához, valamint hogy a szélesebb közvéleménnyel is megismertessük azokat a kora gyermekkori roma szakembereket, akik kiemelkedő munkát végeznek a gyermekek körében. 

A REYN szakmai hálózat célja, hogy a roma és szegény kisgyerekekkel foglalkozó szakemberek szakmai fejlődéséhez segítséget nyújtson, és elősegítse a szakmai kapcsolatok kialakítását, ápolását. Teszi ezt rendszeres és ingyenes képzésekkel, szakpolitikai állásfoglalással, valamint kiemelten figyel a hálózat arra, hogy minél több roma tagja legyen: olyan szakemberek, akik a szociális és oktatási szektorban, kisgyerekekkel dolgoznak. Hisszük, hogy pozitív roma példaképek segítik a következő generáció sikerességét. 

Az alábbi kategóriában várjuk a jelöléseket. 

  1. Az év REYN óvónője
  2. Az év REYN védőnője
  3. Az év REYN tanítója 
  4. Az év REYN pedagógiai asszisztense (+óvodai dajka)
  5. Az év REYN szociális szakembere (bölcsödei gondozó, biztos kezdet ház munkatárs, szociális munkás, családsegítő,)

A kategóriánkénti díjazottak 40.000 ft díjban részesülnek. 

Fontos, hogy olyan személyeket jelöljetek, akik tevékenységükkel elismerést vívtak ki a szűkebb vagy tágabb környezetükben, akik elmúltak 18 évesek, és akik nem tisztviselőjük egyik politikai pártnak, szervezetnek sem. Ez a díj médianyilvánossággal jár. 

A jelöléseket az alábbi linken tudjátok beküldeni, október 31-én 24.00 óráig. A határidő után beérkező jelöléseket nem tudjuk befogadni. 

https://forms.gle/DEDreKNkN6bh3jci7

A jelöléseket szakmai zsűri értékeli, mely roma és nem-roma szakemberekből áll. 

A díj átadására Budapesten, 2020. decemberében kerül sor egy online REYN gála keretében. A díjátadó sajtónyilvános esemény.

További informácó: 

László Zsuzsa

REYN koordinátor 

E-mail: laszlozs@parnershungary.hu

www.reyn.hu