Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Tréning felhívás: 2016. november 10-11. – Persona Doll konfliktuskezelő módszer. Személyes higiénia tanítása az óvodában.

Persona Doll konfliktuskezelő módszer. Személyes higiénia tanítása az óvodában.

A 2x8 órás képzés célja, hogy a résztvevők megtanulják a Persona Doll módszert és olyan együttműködésen alapuló stratégiákat ismerjenek meg és adjanak tovább a gyerekeknek, amelyek segítik az előítélet okozta konfliktusok csökkentését. A képzés egy külön modulja foglalkozik a személyes higiénia témájával, egy megjelenés előtt álló mesekönyv kapcsán. A képzés különösen ajánljuk azon szakembereknek, akik a mindennapi munkájuk kapcsán roma kisgyermekekkel csoportban dolgoznak.

A módszer középpontjában egy életszerű baba áll, melyet személyiségjegyekkel ruháznak fel: családi háttér, tulajdonságok, kedvenc tárgyak stb. A baba időközönként „meglátogatja” a gyerekeket, és segítségével a pedagógusok olyan kényes kérdésekről is tudnak beszélgetni, melyeket korábban esetleg vonakodtak felvetni.  A módszer segítségével a gyerekek képesek lesznek a csúfolódást és a kirekesztést átváltoztatni a tisztelet és a törődés irányába.

A szakmai napra az alábbi linken található nyomtatvány kitöltésével lehet jelentkezni 2016.11.03.-ig.

https://goo.gl/forms/2RRrI7f3KZs3hJpk2

A tréningre a létszám 15 főben maximalizált, a jelentkezéseket a lapok beérkezése után egy szakmai bizottság bírálja el a jelentkezési sorrend és a szakmai motiváció alapján. Értesítést legkésőbb 2016. november 07-án küldünk.