Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Tréning felhívás: Hősök tere tréning – 2017. május 31.

Felhívjuk figyelmeteket legújabb REYN képzésünkre, mely nagy örömünkre a “Hősök Tere tanári tréning". A képzés 2017. május 31-én kerül megrendezésre Budapesten. Az  1 napos képzés azoknak szól, akiknek fontos, hogy tanítványai eredményessége javuljon, hogy motiváltabbakká váljanak és nagyobb felelősséget vállaljanak másokért és önmagukért. A képzés elvégzése után a résztvevők oklevelet kapnak.

A képzés minden költségét (tandíj, ellátás és részleges útiköltség) a REYN (Romani Early Years Network) magyarországi hálózata és a Partners Hungary Alapítvány állja. A képzés helyszíne: Budapest, Kőleves Vendéglő emeleti különterme, 1075 Budapest, Kazinczy utca 41.

A felhívás minden olyan REYN tagnak szól, aki munkájában közvetlenül foglalkozik roma kisgyerekkel (óvódapedagógus, bölcsődei gondozó, védőnő, gyermekorvos, tanító, családgondozó, szociális munkás, stb.). A jelentkezés feltétele: REYN tagság, és a kitöltött online jelentkezési lap. A REYN hálózatba való jelentkezés ingyenes és éves tagdíj sincs. Tagnak jelentkezni a magyar REYN hálózatba az alábbi honlapon keresztül lehet: www.reyn.hu.

Az alábbi linken és a weboldalon található online jelentkezési lapot legkésőbb május 10-ig kell kitölteni.

A határidő után beküldött jelentkezési lapokat sajnos nem áll módunkban elfogadni. A képzésre a létszám 15 főben maximalizált, a jelentkezéseket azok beérkezése után egy szakmai bizottság bírálja el a jelentkezési sorrend és a szakmai motiváció alapján.

Miről fog szólni a tréning? Módszerünket Prof. Philip Zimbardo világhírű amerikai szociálpszichológus – egyben kezdeményezésünk társalapítója – 6 elemből álló hétköznapi hősiesség modelljére építjük. Magyarországon jelenleg 2 modulon vehetnek részt az érdeklődő tanárok.

1. A növekvő mindset A modul célja, hogy ● tudatosítsuk, hogyan fejlődhetünk, és miért nem érdemes megragadnunk ott, ahol éppen most tartunk, ● értsük meg, mi gátol minket a fejlődésben, hol és miért akadunk el ● merjünk hibázni, mert a hibáinkból tanulhatunk ● gondoljuk végig, mennyit számít ebben az erőfeszítés, és mennyit a tehetség ● tanuljuk meg, hogyan állíthatjuk át a gondolkodásunkat mindezzel kapcsolatban; hogyan tűzzük ki céljainkat és miként segítsünk ebben másokat is

2. Bámészkodó hatás A modul célja, hogy ● megértsük, mi az oka annak, ha nem segítünk másnak és passzívan viselkedünk ● vegyük észre, ha szükség van ránk az adott helyzetben ● képesek legyünk felmérni: ● mi a teendő ● mekkora (akár fizikai) kockázattal járna lépni a helyzetben ● képesek legyünk bevonni más jelenlévőket is a segítségnyújtásba, vagy hívjunk professzionális segítséget

Milyen hatás várható?  A tréning segít, hogy – a résztvevőkön keresztül – a fiatalokat felelősségvállaló, pozitív gondolkodásmóddal bíró, kitartóbb emberekké formálja, akik erőfeszítéseket tesznek a kitűzött célok elérése érdekében. Olyanokká, akik céljaik elérése közben is odafigyelnek másokra, és nem csak észreveszik, ha baj van, de segítenek is, amikor arra van szükség. Javaslatainkat és tanári segédanyagainkat úgy állítottuk össze, hogy a fiatalabb korosztály (10-18 évesek) számára is érdekes és vonzó legyen a tudásátadás során, így tartalmaznak: ● terepgyakorlatokat és interaktív feladatokat, hogy a helyzeteket átélhessék. ● videókat, hogy könnyebben megértsék a helyzeteket. ● kiscsoportos beszélgetéseket, amelyek során saját élményeket oszthatnak meg egymással.

Mitől különleges a Hősök Tere tréning? ● nagy hangsúlyt helyezünk az élményre és az interaktivitásra: terepgyakorlaton éljük meg azokat a helyzeteket, amelyekről beszélünk tréningjeinken. ● trénereink nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik maguk is a Hősök Tere Kezdeményezés önkéntesei, így elkötelezettek a témában és hitelesen képviselik az értékeinket. ● bensőséges hangulatot igyekszünk teremteni minden tréningen, ahol nemcsak a pozitív tapasztalatok, de az esendőségek, vélemények is bizalommal megoszthatóvá válnak. ● az elméleti háttér és a gyakorlati feladatok mind ahhoz nyújtanak segítséget, hogy tudatosabbá tehessük viselkedésünket és tetteinket