Roma Koragyermekkori Hálózat – Romani Early Years Network

Vissza az oviba-suliba a karantén után: ingyenes műhelymunka gyerekekkel foglalkozó szakembereknek

Ingyenes online műhelymunka gyerekekkel foglalkozó szakembereknek!

• Újszerű szempontokat és eszközöket kaphattok ti, kedves gyerekekkel foglalkozó szakemberek ahhoz, hogy segíteni tudjatok a gyerekeknek ebben az átmenetben, amelyet megterhelnek a koronavírus járvány következményei.
• Emellett abban is támogatást kaphattok, hogy ne érezzétek magatokat egyedül. Elképesztően fontos munkát végeztek, és fontos az, hogy figyelmet és megerősítést kapjatok ahhoz, hogy lendületben maradjatok, és örömöt találjatok a mindennapokban.

Szeretettel várunk minden érdeklődő óvodai és iskolai pedagógust, iskolapszichológust, fejlesztőpedagógust, védőnőt, óvodai-iskola szociális munkást, tanodás munkatársakat, és mindenkit, aki gyerekekkel foglalkozik.

2020. június 12.

• 14:00-14:45 Koronavírus és visszarendeződés gyerekszemmel: hogyan tudunk nekik a legjobban segíteni? Játékos megoldások a Kapcsolódó Nevelés és a Persona Doll módszerek eszköztárából, ötletek csoportos beszélgetésre, amelyek feszültséget oldanak és közelebb hozzák a gyerekeket egymáshoz és hozzánk.

• 14:45-15:00 - szünet

• 15:00-17:00 WANDA csoportos reflexió: a szakmai közösség ereje a kiégés ellen. A WANDA egy belga esetmegbeszélő módszertan neve – komolyan hangzik, ugye? Igazából arról van szó, hogy a végre ki tudjuk beszélni támogató közegben a bennünket foglalkoztató helyzeteket!

A műhelymunkán való részvétel ingyenes, de REYN tagsághoz kötött.
Nem vagy még REYN tag? Jelentkezz itt! https://reyn.hu/tagsag/

A műhelymunkára pedig az alábbi linken lehet jelentkezni:
https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/28de3f24acd94dfa9827e986797581dd

Jelentkezési határidő: 2020. június 10. A férőhelyek száma korlátozottam érhető el, ezért ne késlekedj a regisztrációval. 😊
A sikeres jelentkezésről visszajelző e-mailt küldünk június 10-én, amelyben megtalálod majd a program linkjét és a csatlakozási instrukciókat.

A REYN – Romani Early Years Network – nemzetközi szakmai hálózat, amely olyan szakembereket tömörít, akik közvetlenül roma kisgyerekekkel foglalkoznak, illetve munkájuk fókuszában roma gyerekek állnak. A közvetlen célcsoport a 0-3 év közötti gyerekekkel foglalkozó szakértők, de természetesen a nagyobb gyerekekkel (3-8 év), illetve várandós anyákkal foglalkozó kollégák is beletartoznak a hálózatba. Kiemelten szeretne a REYN arra figyelni, hogy minél több roma tagja legyen a hálózatnak. A REYN végső célja, hogy mind a roma gyerekek, mind a velük foglalkozó szakemberek minőségi szakmai ellátást, képzést kapjanak.

A rendezvény a REYN finanszírozásában valósul meg, amely a Partners Hungary Alapítvány szárnyai alatt működő hálózat.